Besök gärna  www.agerstaridshop.nu

Agersta Ridsportbutik & Islandshästridning

Hösten 2007 arrangerade avelsföreningen Idunn ett Gårdsbesök hos oss. Under dagen visade vi flera av våra hästar exteriört, bl.a. 1-åringen Divar med sin mor Diva och far Ómi. Caroline och Fredrik som var på Gårdsbesöket hörde att vi sa i en paus att vi planerade att bygga ridhus och därför skulle sälja flera hästar, bla Ómi. Eftersom de hade fastnat för Ómi så ringde de efter ett par dagar och ville veta mer om honom. Efter några veckor var Ómi Agerstas egen hingst och vårt samarbete började lite smått!

Både när vi hälsade på Ómi och när vi hade föreläsning på Agersta passade vi på att handla i deras härliga ridsportbutik. Vi märkte direkt att Fredrik gärna tog hem nya saker och verkligen ville satsa på butiken. Under åren har vi provat flera bra produkter som t.ex. de utmärkta skyddsbootsen: Verdeus. Vi kommer fortsätta att prova spännande nya produkter för att se hur de fungerar i praktiken.

Caroline och Fredrik på Agersta

 

 

 

Här följer en kort historik om Agersta: År 1985 köptes första islandshästen till Agersta Gård strax utanför Uppsala, 1999 startade Fredrik och Caroline Agerhill upp Agersta Islandshästcenter med islandshästridskola, kurser, avel mm. Första lilla gårdsbutiken med specialutrustning till islandshäst slog upp portarna 2002. År 2004 invigdes den nya 250kvm stora och nu helt kompletta ridsportbutiken. Butiken är fortfarande idag helt specialiserad på sadlar och utrustning till islandshästar och här finns ett stort välsorterat och väl utvalt lager av det mesta av det bästa. Agersta har som målsättning vara i framkant när det gäller sadlar och kvalitetsutrustning till islandshäst och är ofta först med det senaste. Till Agersta kan man även komma för att prova in sin nya sadel tillsammans med Fredrik som är SBO diplomerad sadelinprovare. Här finns kunskapen och erfarenheten att tillgå tillsammans med minst ett 70-tal nya islandshästsadlar i c.a. 25 olika modeller i olika prisklasser för direkt leverans. Agersta Ridshop - Islandshästspecialisten finns även på webben sedan år 2002 - se www.agerstaridshop.nu