Loggan är gjord efter Michaela Bångs bild på Divar som är tagen i maj 2016 när Divar fick 7,50 i tölt T1. Och Divar rids givetvis med Bombers bett!

Bombers Icelandic Range i samarbete med Denni Design

Denni Design har tillsammans med Bombers tagit fram en ny bett kollektion. Bombers bett är handgjorda och har livstidgaranti på alla stål- och järndelar. Nedan finns en länk där de olika bettet finns med bild. Längre ner på den här sidan finns bilder på olika mundelar och sidostycken, de kan sedan varieras i all oändlighet. Stångbettet finns med både långa och korta skänklar.

www.facebook.com/bombersequestrian/photos

Var kan man köpa Bombers Icelandic Range?

Hos oss (mejla din beställning till info@iaodenni.nu  och hos  Equality Lines återförsäljare: www.equalityline.se/butiker/  Vet att de finns hos: Agersta Islandshästcenter, Bett ocgh Sadlar, Djurdesign, Firma Karin Åberg, Hestbolaget, Hestamann, Rickebasta och På Bettet. På Island hos Lífland

Här följer en kort beskrivning av betten:

Ergo Elliptical:

Är ett ergonomiskt formad bett som fördelar jämt mjukt tryck över flesta ytor i hästens mun. Bettet böjs en aning runt mungiporna, vilket gör att bettets kontakt med mungiporna blir mer skonsam. Bettet böjs även något uppåt ute vid ringarna vilket ger mindre tryck mot tungan, utan att ge mer tryck mot lanerna.

Cable Elliptical:

Tredelat kabelbett med oval mittdel som är behaglig mot tungan. Är mer flexibelt än tvådelat kabelbett, och gör höger och vänster tygel mindre beroende av varandra än det tvådelade.

Loose Ring Tube:

Är mjukare mot hästens mungipor en vanliga lösa ringar, och ger ännu snabbare eftergift.

Training:

Training är ett bett som ger jämnt, mjukt tryck mot mungipor och laner. Fungerar bl.a. utmärkt på välutbildade hästar som är lätta i handen.

Flexible Mullen:

Ett smidigt gummi/plast bett med stål del i ytterkanterna, som gör att det blir mindre friktion mot hästens mungipor. Upplevs av många ryttare som smidigare än andra på marknaden förekommande raka bett.

Denni Icelandic:

Ett helt nytt Isländskt stångbett. Största skillnaderna från traditionellt isländskt stångbett är: Att övergången mundel/stång är utformad så att det blir skonsammare mot hästens mungipor, och kan inte nypa hästens mungipor på samma sett som de traditionella stångbetten.

Kedjan är bredare och hamnar längre upp på käken, vilket ger något mildare kedjeeffekt. Man kan ställa in hur mycket och hur tidigt, man vill ha tryck på nacken via sidostycket.

Flera ryttare (Bl.a Erlingur Erlingsson och Denni Hauksson) upplever att hästarna blir smidigare i sidled, och lättare att lösgöra, en vad de är på traditionellt stångbett.

Denni Zimsen:

Bred port med bred platta mot tungan, vilket ger minimalt tryck mot tungan. Kontaktytan mot lanerna är extra bred för att ge så skonsamt tryck mot lanerna som möjligt.

Icelandic Happy Tongue:

Bred port som är något framåt vriden för att minska risken för att porten irriterar upp mot gommen.

Cable Snaffle:

Minskar nötknäppareffekten jämfört med vanligt tvådelat bett. Och ger snabb eftergift.

Youngsters:

Är ett utmärkt unghästbett, som är extra skonsamt mot hästens kind vid ledande tygeltag, och sitter mer stabilt i hästens mun. Fungerar också mkt bra vid tömkörning/dubbellongering.

.