Divar3b

Diva och Ómis son, Divar från Lindnäs, 5 år gammal, 5-gångare,  BLUP: 122 Mankhöjd: 147 cm Färg: Gulsvart

Clinic lördagen den 4 juni 2011!

Nu är det dags igen för vår årliga clinic där vi visar hur vi tränar olika hästar! I år kommer vi oxå instruera andra ekipage.

Datum: Lördagen den 4 juni kl 13.00 – 16.00

Plats: Lindnäs, Malmköping

Kostnad för clinic och fika: 250 kr

Anmäl dig/er till info@iaodenni.nu

Varmt välkommen önskar IA & Denni

Ess16b

Ess i arbetstölt dagen efter visningarna

Årets clinictema: Hästens form

Nu har vi planerat vår sista clinic och årets tema blir “Hästens form”. Efter bedömningarna i helgen har vi fått flera mail och telefonsamtal där Denni fått beröm för Divar och Ess vackra form. Och då kom vi på det: temat måste bli hästens form. Vi ska berätta och visa hur vi tränar våra hästar med målet att rida i en korrekt form (“Eftergift i bakbenen ger eftergift i nacken”) och samtidgt ha hästarna hållbara och positiva.

Denni planerar att rida på Divar och Ess. Jag har inte riktigt bestämt vilken häst det blir, men troligvis en nära släkting till de hästarna som Denni tänker rida.

Denni, Lollo, Glói o jag F: M Löfgren

Här följer lite mer info om årets clinic:

Nästan 1000 personer har varit på clinic här på Lindnäs! Helt fantastiskt! Efter årets clinic kommer vi att göra några års uppehåll innan vi arrangerar en ny clinic. Vi har under de här fem åren visat vår vardag med våra hästar. Hur vi tränar dem, både från marken och uppsuttna. Några hästar har varit med under alla fem åren, tex.: Visa, Venus och Disa. Visa var fyra år på den första clinicen och bara riden i grundgångarterna. På den senaste clinicen fick Visa demonstrera träning av passläggningar i ett ridhus. Två veckor senare fick hon 8,67 för ridegenskaper.

Ia visarB

Demonstation  Foto: Anneli Nylén

Just det har varit en av våra tankar med den årliga clinicen: att man kan följa en hästs utveckling från unghäst till fullfjädrad ridhäst. Både Disa och Venus var med veckan före de fick 8,51 resp. 8,45 för ridegenskaper som fyrgångare. Venus har på clinicarna ridits av både mig och Denni. I år kommer inte dessa tre stjärnor vara med eftersom Visa och Venus är sålda och Disa försöker bli mor.

Temat på förra årets clinic var: ”Träning för hållbarhet”. Utan hållbar häst - ingen ridning eller träning alls och dessutom en ledsen ryttare och häst. Vi tog med glädje oss an det temat då våra hästar varit befriade från träningsrelaterade skador under 30 år! Jag fick blodad tand när jag blev inbjuden att föreläsa på SLUs fortbildningskurs “Träning för prestation och hållbarhet”.

Clinicen 2009 hade följande tema: Sits, balans och lösgjordhet. Denni´s sits hade under 2009 uppmärksammats i flera artiklar, bl.a. i tidningen Eidfaxi. Denni berättade hur han har tränar för att få den sits han har och hur han arbetar dagligen för att förbättra den.

Pether, Denni och Disa F: A-K Collin

Vid ridhusinvigningen i januari 2009 hade Pether Markne en clinic i vårt ridhus. Denni red på Disa och Pethers tema var: ”En häst är en häst”.

Så över till årets clinic. Som avslutning på de här fem årets clinicar tänkte vi undervisa några elever. Vi tycker att det passar fint in eftersom vårt företag står på två ben: utbildning av häst och utbildning av ryttare. Vi har valt att nischa in oss på ett smalt område och vill att ni även får ta del av vårt andra ”ben”. Vi kommer att visa hur vi arbetar med olika ekipage. Så här står det på vår hemsida:

Kurs 10 feb 054_edited

Rebecka och Fridar

Kurs 10 feb 047b

Anna-Lena och Hremsa

Utbildning av både häst och ryttare betyder mycket för oss! Vi erbjuder lektioner för dem som vill utvecklas tillsammans med sin häst. Vi vill att hästens välmående skall stå i centrum och att inte bara eleven utan även hästen skall må bra efter en kursdag hos oss. Jag har under 20 år åkt land och rike runt och hållit helgkurser, under mer än tio av de åren höll jag ca 40 helgkurser per år. Dessutom hade jag lektioner på eftermiddagar och kvällar under veckodagarna. 1996 gick jag, tillsammans med Jenny Mandal, pedagogikutbildning på Strömsholm. Där började jag förstå att helgkurser inte var det optimala sättet att utbilda sig till ryttare: för sällan, ofta dålig uppföljning, på olika villkor, för många elever i samma grupp osv. Jag började planera för mer långsiktiga utbildningar. Nu känner jag att jag har nått ett mål: att erbjuda kontinuerlig privatutbildning under bra förutsättningar”.

Jag började undervisa elever för snart 30 år sedan (1983) och hade min första ridkurs för 25 år sedan. Det som betytt mest för min utveckling som ridlärare är:

Hästarna jag har ridit

Mina elever

kurs apr 08 109b

Britt, Djörf och jag i spöregnet

Att jag som 15-åring flyttade till Sveriges ledande islandshästgård, Krokhaga, och började träna för Peter Mesch

Ridlärartiteln 1994 (då en av fyra i Sverige)

Pedagogikutbildningen på Strömsholm 1996

Arbetet med SIFs utbildningsutskott och SIFs utbildningar tillsammans med de svenska ridlärarna och Eyjólfur Ísolfsson

Att få följa Denni´s utveckling som ryttare genom åren

Lyssnat på Pether Markne när han har haft lektioner för Denni på Disa och Venus

agersta omi1

Caroline, Ómi och Denni

De senaste åren har Denni börjar undervisa mer och mer. Hans intresse för att undervisa tog fart när han red lektioner för Pether Markne. Att få möjlighet att rida för en sådan tränare är guld värt.

På årets clinic kommer vi, förutom undervisning av elever, även som vanligt visa en del av vår träningsvardag med våra hästar, göra en rundvandring till flockarna och bjuda på fika. Under hela clinicen finns möjlighet att ställa frågor och dryfta sina funderingar.

66 bild

Charlotta, Fengur och Denni

Det finns platser kvar på clinicen. Information till er som redan är anmälda kommer i slutet av maj.

Vi önskar alla varmt välkomna till årets clinic. Passa på och kom i år före uppehållet!

Vår hälsningar från IA & Denni

 

 

 

 

 

Freyja SM-96 sm

Lyckad träning kan ge en hållbar häst! Foto:Björn Jerdborg

 

Tidigare års clinic på Lindnäs:

Clinic lördagen den 15 maj 2010! (förra året)

Träning för hållbarhet

är temat för årets clinic. Nu har vi funderat klart och det ämnet blir det. Vad kunde passa bättre? Utan hållbar häst - ingen ridning eller träning alls och dessutom en ledsen ryttare och häst. Vi tar med glädje oss an det temat då våra hästar hittills varit befriade från träningsrelaterade skador under 30 år! Jag fick blodad tand när jag i början av mars blev injuden att föreläsa på SLUs fortbildningskurs “Träning för prestation och hållbarhet”. Läs mer om det under “Aktuellt” den 17 mars.

Lyckad träning kan ge en glad häst!

Datum: Lördag den 15 maj 2010

Tid: 13.00- 16.00

Plats: Lindnäs, Malmköping

Kostnad för clinic och fika: 250 kr

Anmäl dig till: info@ iaodenni.nu

I fikapausen och efter clinicen kommer Torbjörn Johanson från KRAFFT svara på frågor om utfodring, foderprodukter och hur en betesvall anläggs. Dessutom är Barbro Lindblad från Agria här och svarar på frågor om försäkringar. Barbro har med sig sin bärbara dator och kan gå in och titta på just din försäkring och även göra ändringar om du vill det. Förra året var det mycket uppskattat!

Lyckad träning kan ge en utrycksfull häst!

Vår tanke med att ha en årlig clinic här på Lindnäs, där vi arbetar med de hästarna som vi har i träning, är att det ska gå att följa våra hästars utveckling. Vi brukar börja med den yngsta hästen och sedan gå vidare och sist rids den hästen som kommit längst i sin utbildning. Ofta är samma hästar med år efter år och på så sätt kan clinicdeltagarna följa hästarna. Ibland har det hänt mycket med en häst på ett år, ibland mindre. Varje år brukar dessutom en eller två nya yngre förmågor göra debut.

Under hela clinicen finns möjlighet att ställa frågor och dryfta sina funderingar. I pausen bjuds på en underbar fika med mycket godsaker. Blir det fint väder håller vi till i paddocken, men om det är regnigt är vi i vårt nya ridhus.

Dagen avslutats med att de som vill följer med på en rundtur till våra avelsflockar. Det brukar vara uppskattat att få se Diva och Týra och deras avkommor och släktingar. Hästen på den översta bilden är Världens bästa Freyja och på de två nedersta bilderna syns Divas son och dotter, Ess och Víva, dvs Freyjas barnbarn.

Varmt välkommen önskar IA & Denni

 

Lyckad träning kan ge 9,5 i form!

Foto: Melina Svendén

 

 

 

 

 

Clinic lördagen den 23 maj 2009

förra årets clinic har vi några nyheter:

Vi har bestämt att ha ett tema: sits, balans och lösgjordhet. Denni´s sits har under årets uppmärksammats i flera artiklar, bla i tidningen Eidfaxi, och vi tänkte berätta hur han har tränar för att få den sits han har och hur han arbetar dagligen för att förbättra den.

Dessutom kommer Kristina Ekstöm från Krafft, Anne Fornstedt från Agria och Ellen Lindwall som säljer Luc Childéricsadeln. Vi kommer direkt efter clinicen ha lite mingel då det finns möjlighet att träffa Kristina, Anne och Ellen och prata foder, försäkringar och sadlar.

Då vi fått några sena återbud finns det några platser kvar.

Datum: Lördagen den 23 maj

Tid: 13.00- 16.00

Plats: Lindnäs, Malmköping

Kostnad för clinic och fika: 250 kr

Anmäl dig till: info@ iaodenni.nu

Venus14feb09b

Venus planerar att vara med på clinicen

Här följer lite allmän info om clinicen:

Vår tanke med att ha en årlig clinic här på Lindnäs, där vi arbetar med de hästarna som vi har i träning, är att det ska gå att följa våra hästars utveckling. Vi brukar börja med den yngsta hästen och sedan gå vidare och sist rids den hästen som kommit längst i sin utbildning. Ofta är samma hästar med år efter år och på så sätt kan clinicdeltagarna följa hästarna. Ibland har det hänt mycket med en häst på ett år, ibland lite mindre. Under hela clinicen finns möjlighet att ställa frågor och dryfta sina funderingar. I pausen bjuds på en underbar fika med mycket godsaker. I år kommer vi kunna välja: blir det fint väder håller vi till i paddocken, men om det är regnigt är vi i vårt nya ridhus.

Dagen avslutats med att de som vill följer med på en rundtur till våra avelsflockar. Det brukar vara uppskattat att få se Diva och Týra och deras avkommor och släktingar. I år har vi tur eftersom Diva precis har fölat. Hon och Reynir frá Holshusum har fått ett kanonfint hingstföl.

Varmt välkommen önskar IA & Denni

 

Disa vilar nu, men är informerad om att hon ska vara med på clinic i januari och ser fram emot det!

 

 

 

Ridhusinvigning med clinic 17 januari 2009

I samband med invigningen blir det clinic med Pether Markne! Vill du se när Denni tränar för Pether? Kom till oss den 17 januari!

Pether är helt unik då han tränar OS-ryttare i dressyr, OS-ryttare i hoppning och ett islandshästekipage: Denni och Disa. Pether är dessutom OS-ryttare själv i dressyr. Han är den bästa tränare vi mött!

Datum: Lördagen den 17 januari kl.13.00 Invigningen är fullbokad, men det är många som anmält sig som ännu inte betalat. Om du är anmäld och missat att betala - gör det nu så att vi vet att du vill komma. Har du inte hunnit anmäla dig ännu - hör av dig så sätter vi upp dig på kölistan. Vem vet - några som är anmälda har kanske ångrat sig?

Plats: Lindnäs, Malmköping

Kostnad för clinic och lättare förtäring med mycket godsaker, härlig dryck och roligt mingel: 400 kr

Anmäl dig till: info@iaodenni.nu 

Varmt välkommen önskar IA & Denni

Venus liten

Lyckad träning kan ge 9,5 i tölt!

Foto: Ingela Bjurenborg

VM-03

Lyckad träning kan ge VM guld!

Foto: Ingela Bjurenborg

 

Clinic med Ia & Denni 2008

Vill du följa hur vi tränar våra hästar? En gång per år kommer vi ha clinic på Lindnäs där vi rider de hästarna som är i träning.

Nästa clinic blir i maj. Här följer lite info:

Datum:

Clinic nr 1: Lördagen den 17 maj 2008                                      kl 13.00 – 16.00. Fullbokad!

Eftersom det redan (14 mars) är 50 personer på kölistan bestämde vi att ordna en clinic till.

Clinic nr 2: Söndagen den 18 maj 2008                                      kl 13.00 - 16.00   Fullbokad!

Maila till oss om du vill stå på reservlistan.

Plats: Lindnäs, Malmköping

Kostnad för clinic och fika: 250 kr

Anmäl dig till: info@ iaodenni.nu  senast den 15 april

Välkommen önskar IA & Denni