krafft_vit_RGB

KRAFFT

Ia har instruerat mycket sedan 1986 och fick ofta frågor om fodring. Det gjorde att hon gick flera foderkurser för att få mer kunskap. Det resulterade i att Ia själv började hålla teorikurser om utfodring. Ibland kom de upp frågor som var svåra att svar på och då ringde Ia till Kristina Ekström på Krafft i Enköping. Kristina svarade alltid (trots att vi inte använde KRAFFTs produkter) med mycket engagemang och stor kunskap. På den tiden blandade vi vårt foder själva.

1997 läste Ia en artikel om Lussan där hon berättade att hon använde KRAFFT till sina hästar Efter det tyckte vi att det kanske vore dags för oss att tänka om och vi kontaktade igen Kristina Ekström.  Vi insåg fördelarna med ett färdigt kraftfoder. Förutom att det är ett mycket bra foder skulle det innebära stora arbetsbesparingar för oss. Vi började använda KRAFFTs produkter 1998 och första hösten fick Kristina analysen på vårt hösilage. Det hade så höga värden att vi inte behövde ge något kraftfoder till avelshästarna! En person som kommer fram till det och samtidigt säljer foder är 100 % ärlig. Kristina är en pärla och vi har stort förtroende för henne.    

När vi flyttade till Lindnäs i maj 2003 blev vår kontaktperson Torbjörn Johanson. Han är expert på vallar och grödor och hjälpte oss att sätta rätt frön på våra vallar.

Sedan 2013 är Stefan Samuelsson vår kontakperson på KRAFFT och det känns mycket bra! Vi har fortfarande kontakt med Kristina Ekström som brukar vara här på våra clinics.        

Vårt samarbete med KRAFFT har fungerat utmärkt! Vi har fått många goda råd och lärt oss ännu mer om utfodring. Och det viktigaste av allt: hästarna mår kanon!

KRAFFT är en av Svensk hästsports största sponsorer. Flera av landets toppryttare är KRAFFTs kunder. KRAFFT samarbetar med bla. Strömsholm, Flyinge och Wången. KRAFFT satsar där de kan bidra till långsiktig utveckling av svensk hästsport.

På  www.krafft.nu finns det många värdefulla råd om utfodring och ännu mer information under fliken frågor och svar. Vi rekommenderar ett besök på deras hemsida.

 

Diva

Diva, världens vackraste islandshäst, utfodras sedan 1998 med KRAFFT

Foto: Ingela Bjurenborg