Sadeln Denni Prestige

“Denni anpassar stoppningen på plats, så att den blir optimal för just dig och din häst”

Läs längre ner om att du kan Skräddarsy din egen sadel och hur du ska sköta den när du har köpt din egen Denni Prestige sadel.

Info om Denni Prestige Stigläder finns under fliken “Övrigt” upp till höger. Scolla gärna längst ner på sidan så får du se de underbara  helsyskonen Divar och Alisa, båda ridna i Denni Prestige Sadeln..

Denni Prestige är byggd på en ny bom som heter  X-Contact som är extra bred vilket ger bättre tryckfördelning och gör sadeln mer behaglig för både kvinnor och män. Hålen i bommen, som är täckta med membran och värmekänsligt material, gör att ryttarens sittben sjunker ner i sätet vilket gör att det blir mjukare. Dessutom bidrar hålen till att bommen blir mer flexibel.

Sätet ger ryttaren gott om plats, och ryttarens tyngdpunkt hamnar mitt i sadeln vilket bidrar till god viktfördelning. Och ryttaren hamnar lätt i bra position.

Sadeln ger en skön ”close contact” känsla och ryttaren känner hästens rörelse igenom sadeln.

Sadelns säte är format på sådant sätt att när ryttaren sitter mitt i sadeln så har man inte så mycket sadel framför sig vilket gör att ryttaren får plats i en kortare sadel utan att vikten hamnar för långt bak.

Sadeln har bred anläggningsyta för optimal viktfördelning och ger hästen maximal rörelsefrihet.

Det har visat sig att både dressyrhästar och islandshästar får bra bogrörelse med sadeln och har lättar för att komma upp med ryggen.

Jag har valt högsta kvalité på alla delar till sadeln t.ex italienskt ekologiskt garvat kalvskinn, som kommer ifrån djur som är uppväxta utomhus. Bossorna är fodrade med viktfördelande material (Honeycomp) och stoppade med syntetull.

Från fritidsryttare till världselitryttare har köpt Denni Prestige sadel och gett den högsta betyg! 

Monica Anderssons, utbildad och erfaren sadelutprovare, kommentar om sadeln:

“Denni Prestige är en modern close contact sadel som både häst och ryttare trivs i. I Denni Prestige sadel har man haft både hästen och ryttaren i fokus. För hästen en bred anläggningsyta för maximal tryckavlastning och ger plats för rygg och bogrörelser. För ryttaren en skön och komfortabel sadel som ger en nära känsla och hjälper ryttaren till en bra position”.

Skräddarsy din egen Denni Prestige sadel!

Du kan välja:

Storlekar på sadeln och vinkling på knässtöden: 16, 16 +2, 17, 17+2, 18, 18+2. Den vanligaste storleken är 17.

Bomvidd: 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37. Den vanligaste storleken till islandshäst är 34.

Bossornas tjocklek: 0, +1 eller +2

Längd på kåpan: S, M, L eller  XL

Färg: finns flera olika färger och färgkombinationer. Standardfärger är:               

Svart med bruna sömmar och detaljer med vit detalj på bakvalvet.                   

Brun med svarta sömmar och detaljer med vit detalj på bakvalvet.

Allt ovanstående utan extra kostnad.

Till extra kostnad går det att:

Specialbeställa egendesignade färgkombinationer.

Ändra längd på kåpan till XS eller XXL.  Ändringar till S, M, L och XL kostar inget extra.

Dessutom går bomvidden att ändra i efterhand (hur många gånger som helst) om hästen t.ex. sätter mer muskler, går ner i vikt etc.

Visste du detta om Denni Prestige sadeln?

Är helt och hållet tillverkad i Italien under bra arbetsförhållanden?

I bommen finns det hål för dina sittben som är täckta med värmekänsligt material som gör att dina sittben sjunker ner i sadeln och gör den ännu skönare allt eftersom man rider längre i den?

Att det är livstidsgaranti på bommen?

Är gjord av Italienskt ekologiskt garvat läder?

Att allt läder kommer ifrån djur som växer upp utomhus under bra förhållande.

Var kan man köpa Denni Prestige sadeln?

Kontakta oss om du är intresserad av att köpa en Denni Prestige sadel.

Att sköta om sin Denni Prestige sadel

Sköter du din sadel kommer den hålla sig fin i många år. Tänk på att alltid använda vojlock/schalock/schabrak för att skydda sadeln från hästens svett och annan smuts. Här följer en beskrivning över de tre lädervårdsprodukterna och hur de ska användas:

Prestige Leather Balsam Så här skriver Prestige: "Vi föreslår att din kund använder balsam. Den fuktar, är vattenbeständigt och ger grepp. Vi använder också den för att rengöra. Balsamet bör användas ofta, för att den också hjälper till att neutralisera svettens påverkan på sadeln. Den smörjer också sadelns delar för att hålla den i gott skick så länge som möjligt “.

Prestige Leather Cleaner är tillverkad för användning på alla typer av lädermaterial för sadlar, träns och dess tillbehör. Läderrengöringen är en neutral Ph-vattenbaserad produkt som rengör försiktigt, men grundligt, utan att skada lädrets naturliga utseende och grip. Lämnar inte kvar några rester som vissa andra rengöringsmedel kan göra, och inte heller vattenrester som kan komma att skada lädret flexibilitetsegenskaper.  Läderrengöringen är mycket effektiv och perfekt för daglig användning . Använd en fuktig trasa eller svamp för bästa resultat.

Prestige Leather Oil Bör du använda några gånger per år eller när du ser att sadeln är ”torr”. Sadeln blir som ny! OBS! Oljan ska inte användas på paneler och stroppar.

 

Helsyskonen Divar och Alisa trivs i Denni Prestige sadeln!