“Extreme Icelands Tölt in Harmony”

 

14 november: All info om Tölt in Harmony finns på toltinharmony.wordpress.com  Gå in och läs!

8 oktober: Yes - nu är T i H hemsida på G! Gå gärna in och kolla: toltinharmony.wordpress.com 

16 september  Ny T i H -kurs på G!

Natali Sundkvist har bokat in Trausti till den 16-17 november till Västernorrland alt. Västerbotten, runt Örnsköldsvik/Umeå, ställe är inte helt klart ännu. Mer info kommer. Kul!

15 september  Nu har det hänt mycket!

Vi har nu drygt 20 godkända T i H- domare. Kia är på gång med T i H´s - hemsida där det är meningen att allt som rör T i H ska finnas. Titta gärna in på den: www.toltinharmony.se  Vi har presenterat T i H på FEIF-seminariet i Uppsala. Trausti Thor Gudmundsson har hållt en mycket uppskatttad T i H -kurs på Johanna vackra gård Edeby. Snart är vår förening godkänd av Skatteverket och då går det äntligen att bli medlem! Vi arbetar nu med Domarhandledningen och planerar en examination så att vi får fler godkända domare runt om i Sverige. Underbart med all positiv respons som vi har fått och får! Tack alla!!

Här är Pdf-erna som visar beskrivningar och skisser (tryck på respektive ord):

Det har smugit in ett fel i beskrivningarna längst ner på pappret på Nivå 2 och Nivå 3. Så här ska det stå:

Nivå 2 bedöms efter A och B, dvs. Takt, Lösgjordhet, Kontakt, Schwung och Rakriktning,  i Utbildningsskalan.

Nivå 3 bedöms efter A, B och C, dvs. Takt, Lösgjordhet, Kontakt, Schwung ,Rakriktning och Samling,  i Utbildningsskalan.

Beskrivningar.pdf

Skisser.pdf

22 maj  Tölt in Harmonyklubben håller på att bildas. Vi har nu en styrelse och

det som återstår är lite (mycket) pappersexercise. Vi som arbetar med T i H har beslutat vilka som redan idag är godkända domare. De personerna får snart mail där vi vill veta om de vill vara T i H -domare. Så fort vi fått svar från alla läggs domarlistan ut här. Och bäst av allt: T i H ska presenteras på FEIFs instruktörsseminarium i september!! Here we go!!

23 april Nu när skisserna och beskrivningarna är klara kommer arbetet den närmaste

tiden bestå av att få fram domare och domarhandledning. Vi planerar även att starta en “Tölt in Harmony”-klubb.

18 april  Demo på Stenholmen

Ulrika Backan och Malin Schön hade Workshop med SIFs ryttarmärken och passade samtidigt på att ha demo av T i H nivå 1 och 2. Elever från gymnasiet som är stationerade på Stenholmen red. T i H mottogs positivt och deltagarna tyckte det var roligt! T i H kommer vara bra för att få ridskolor/företagare och lokalklubbar arr samverka. Härligt!

14 april  Miniclinic på hingstfestivalen på Stenholmen

Jag speakade och berättade om syftet med “Tölt in Harmony” och beskrev kort de olika nivåerna. Därefter red Denni och Sjór nivå 2-programmet. Deras hittills bästa insats! Det var riktigt roligt med det stora intresset för T i H och vi fick många frågor och glada tillrop.

Fler nyheter om “Tölt in Harmony” finns om du scrollar ner till nedanför bilderna.

Vi bidrar till en hästvänligare sport med mer ridbara hästar genom att sponsra “Tölt in Harmony”:

Katarina Söderlund

Irja hjort

Karin Westerlund

Malin Schön  www.malinweb.se

Kia Holmqvist

Ishestnews  ishestnews.se

Elin Kämpeback

Anna Josephson

Ante Eklund

Ulrika Backan

Louise Lindberg

Åsa Kärrman

Susanne Sjöström

Boel Lindberg

Ylva Jonasson Armfelt

Agersta Ridcenter

Jessica Eriksson “Jex”

Raudhetta Islandshästar  raudhetta.se

Tove Pahlman

Agneta Rolf

Prisutdelning i “Tölt in Harmony”

Johan Häggberg och Mist

Johanna Asplund och Putti

Denni Hauksson och Sjór. Dessa fyra fotona har Zanna tagit www.zannasfoto.se

Intervjuer och telefon ringer hela tiden

De här två fotona tog: Charles O´Rourke

2 - 3 mars Tävling och konferens på Strömsholm

Lördagen den 2 mars hölls “Tölt in Harmony” (T i H) som planerat på Vintermästerskapen på Strömsholm. Vi önskade att de skulle vara minst tre ekipage med. Johanna Asplund och Johan Häggberg var modiga och ställde upp - sedan var det stopp - återbuden haglade. På fredag förmiddag, samma dag som vi skulle åka till Strömsholm bestämde sig Denni för att ta med Sjór (som inte tränat en enda gång på T i H sedan domarseminariet i januari). Då blev det i varje fall tre ekipage. Hela “vårt” underbara T i H-gäng ställde upp med allt som behövdes.  Tack till Johan och Johanna som red, Kia som var vår pålästa speaker, Lena L, Åsa W och Pia A som dömde, Malin S, Ulrika B och Ida A som var domarsekreterare, Karin W som var ansvarig för att allt praktisk var där det skulle vara, Claes Zetterqvist, Birtingur-Roan Film som filmade så föredömligt (och låter oss ta del av hans utmärkta filmning), Jonas Bring som “ritar” i datorn, Vintermästerskapen som lät oss vara med, Anne Fornstedt som var prisutdelare och såklart till alla er som visat sådant intresse för den här grenen! Efter dagens slut samlades vi alla och skålade för att tävlingen var genomförd! På söndagen började vi tidigt med konferens med följande deltagare: Ante o Maggan Eklund, Peter Häggberg, Ulrika Backan, Denni Hauksson, Kia Holmqvist, Karin Westerlund, Lena Lennartsson, Pia Andréasson, Malin Schön och Carina Palmqvist. Kicki Flank hade gjort en superfin Power Point presentation till oss. Just nu arbetar vi med fler verisoner av T i H och har riktigt bra idéer på G! Vi håller oxå på att bilda en ideell förening runt vårt gemensamma intresse: att utveckla en mer hästvänlig sport med mer ridbara hästar!

Stort tack till alla Er som bidrar till en mer “Hästvänlig sport med mer Ridbara hästar” genom att sponsra “Tölt in Harmony”. Både till generösa företagare som skänkt  ridlektioner, upplevelser och produkter och de generösa företagarna och privatpersonerna som sponsrat med pengar! Tusen tack!

Här är de lyckliga vinnarna:

Ridlektion för Stian Pedersen  -  Irja Hjort

Ridlektion för Nils Christian Larsen  -  “Jex” Eriksson

Ridlektion för Rúna Einarsdottir  -  Elin Kämpeback

Ridlektion för Jói Skúlason  -  Malin Schön

Ridlektion för Trausti Thor Gudmundssson  -  Kia Holmqvist

Ridlektion för Denni Hauksson  -  Katarina Söderlund

Passlektion på Askur för Johan Häggberg  -  Susanne Sjöström

Boende i sommarhus i Dalur 1 vecka  -  Ante Eklund

Sportglasögon Pulzit  -  Ulrika Backan

Valfri produkt hos NRA till ett värde av ca 2 000 kr  -  Raudhetta Islandshästar

Presentkort hos Lillhästen i Stav på 500 kr/st  -  Boel Lindberg och Ylva Jonasson Armfelt

Är du en av vinnarna? Hör i såfall av dig till oss (om du inte redan fick ditt pris på Vintermästerskapen i lördags).

Vi har gjort det lättare för Dig/Er som är företagare att bidra till “Tölt in Harmony” eftersom bidraget och momsen är avdragsgillt för Ditt/Ert företag. Den som ger allra största bidraget blir grensponsor den 2 mars och får dessutom en extrem upplevelse på Island för två personer hos www.extremeiceland.is av ett värde av ca: 5 000 SEK. Bland Er som bidrar med 1 000 kr eller mer lottas följande ut:

Unika ridlektioner: Jóhann R Skúlason, Rúna Einarsdóttir, Trausti Thor Gudmundsson , Stian Pedersen, Nils- Christian Larsen, Denni Hauksson och Johan Häggberg! Och inte vilken lektion som helst utan en lektion hemma hos dem på en av deras hästar. Johan har lovat en passlektion på passlegenden Askur från Håkansgården!

Boende i sommarhus: Den kända avelsgården och träningsstationen Dalur skänker en veckas boeende i ett av deras sommarhus som ligger i Dalur (ca 1 mil utanför Reyjavik), http://dalur.is/

Unika sportglasögon: Produkten Pulzit kombinerar det bästa av två världar: sportglasögon med inbyggd pulsmätning. Maximera och få ut mer av din träning! sv.pulzit.com/ Värde: 2 495 kr Skänkta av Elin Kämpeback

Valfri produkt hos NRA repro via Mattias Adolfsson och Caroline Strömdahl ett pris bestående av en storformatsproduktion till ett värde av ca 2000 kr att plocka ut som valfri produkt hos NRA. t ex en fräck bildekor (som bifogad) eller fototapet, canvastavla etc.www.nra.se

Presentkort på 500 kr/st ( två stycken) skänker Lilllhästen i Stav. www.lillhastenistav.se

Så kom igen nu gottfolk: vill Du/Ni bidra till en Hästvänligare sport med mer Ridbara hästar och dessutom vara med i utlottningen av ovanstående upplevelser/produkter - hör då av er till: info@iaodenni.nu NU!

5 mars: Mycket snart kommer rapport om helgens tävling och konferens. Samtidigt kommer de lyckliga som vann fina priser presenteras här på hemsidan!

27 februari: Extreme Iceland, www.extremeiceland.is , är vår huvudsponsor och grensponsor. Välkomna till Extreme Icelands Tölt in Harmony nu på lördag, den 2 mars, kl. 11.00!

21 februari: Stort tack till alla Er som bidrar till en mer “Hästvänlig sport med mer Ridbara hästar” genom att sponsra “Tölt in Harmony”. Både till ovanstående generösa företagare och de generösa företagarna och privatpersonerna som står längst upp på fliken “Aktuellt”! Tusen tack!

20 februari: Tävlingen på Vintermästerskapen lördagen den 2 mars kommer gå av stapeln ca kl 11.00! Du kommer väl?

19 februari: Här kan man läsa en del om vårt arbete med “Tölt in harmony:   http://ishestnews.se/svensknyheter/5104

17 februari: Vi jobbar ivrigt vidare med “Tölt in Harmony”och planerar nu för tävlingen lördagen den 2 mars och konferensen söndagen den 3 mars på Strömsholm. Vi är mycket tacksamma och glada över det stora intresset - både här i Sverige och utomlands!

12 februari: Flera har frågat oss var det finns en bra beskrivning på “Utbildningsskalan” - den här rekommenderar vi: http://www.chevaldressyr.se/index.php/dressyrtraening/utbildningsskalan

11 februari: Här kan läsa Yvonne Benzians text om gårdagens clinic: http://ishestnews.se/svensknyheter/ishestnews-tittar-pa-tolt-in-harmony

10 februar: Igår hölls “Tölt in Harmony-clinicen” på Strömsholm. Trots den mycket sena timmen (klockan 19) efter en lång tävlingsdag stannade ca 40 personer kvar och deltog i clinicen. Tack till Er och tack till de tre förträffliga domarna: Lena Lennartsson, Christina Flank och Åsa William och banbyggaren Alexander Nilson. De unga lovande modiga ryttarinnorna: Johanna Asplund - Putti och Tove lundegård - Raudur gjorde båda två mycket fina program! Härligt att se!

9 februari: Denni´s arbete med “Tölt in Harmony” har uppmärksammats i två artiklar. Jättekul!! Här följer länkarna:

http://www.hestabladid.is/frettir/80347/

http://ishestnews.se/svensknyheter/denni-om-tavling-utbranda-stjarnhastar-och-toltfimi

8 februari: Clinicen imorgon, lördagen den 9 februari i Röda ridhuset på Strömsholm, börjar när sista finalen är avslutad ca 18.40. Alla är varmt välkomna på clinicen! Stort tack till alla er som bidrar till en “Hästvänligare sport med mer Ridbara hästar”! Vill förtydliga att vi gör det här helt ideellt och alla pengar som kommer in går direkt till “Tölt in Harmony”. Att vi tar in det i vår firma är för att underlätta för företagare att sponsra.

6 februari: Här följer en omarbetad text om “Tölt in Harmony” Läs gärna den även om du läst vår första text - det är en hel del nytt bl.a. att det nu är lättare för dig som företagare att stötta “Hästvänlighet & Ridbarhet” (står om det längst ner i texten) och att det blir en clinic nu på lördag den 9 februari m.m.

”Hästvänlighet & Ridbarhet”

Reynir Adalsteinsson (d.ä.) uppfann ”Töltfimi” och Trausti Thor Gudmundsson, Jens Einarsson m.fl. har fortsatt Reynirs arbete. Vi kallar ”Töltfimin” för ”Tölt in Harmony” nu när den kommit till Europa.  Syftet med ”Tölt in Harmony” är att göra vår sport hästvänligare och hästarna mer ridbara. Det görs bl.a. genom att bedömningen följer ”Utbildningsskalan” (vilket FIPO-tävlingarna inte gör) och där premieras lösgjordhet både högt och tidigt i hästens utbildning. Att hästen är lösgjord innebär att den är i psykisk och fysisk balans och på så sätt blir vår sport hästvänligare. Ett av våra mål är att detta sätt att döma kommer ”smitta” av sig till FIPO-tävlingarna. Tanken är också att arbeta fram en ”Lightversion” av Tölt in Harmony.

Clinic 9 februari

Nu på lördag den 9 februari kommer en clinic hållas om Tölt in Harmony vid Vintermästerskapen på Strömsholm efter den sista finalen. Kom och lär dig mer om den här nya tävlingsgrenen av Lena Lennartsson, Åsa William, Christina Flank och Denni Hauksson. Clinicen kostar inget.

Tävling 2 mars

För att slå ett slag för att våra hästar ska få det bättre vill vi att de bästa ryttarna vi har kommer till Strömsholm och tävlar i ”Tölt in Harmony” under Vintermästerskapen den 2 mars. Vår ambition är att de riktigt duktiga ryttarna sedan sprider detta vidare till sina elever, kunder m.m. och på så sätt får många hästar ett trevligare ridhästliv.  För att få hit de ryttarna måste vi få ihop pengar till t.ex resebidrag och då behöver vi din hjälp! Alla bidrag är mycket välkomna!

Stötta ”Hästvänlighet & Ridbarhet”

Bidrar du med 1 000 kr kommer ditt namn med på vår hemsida www.iaodenni.nu längst upp under fliken ”Aktuellt”.

Bidrar du med 3 000 kr kommer både ditt namn och din ev. webadress med på samma ställe.

Grensponsor och extrem upplevelse på Island

Den som ger allra största bidraget blir grensponsor den 2 mars och får dessutom en extrem upplevelse på Island för två personer hos www.extremeiceland.is. av ett värde av ca: 5 000 SEK.

Unika ridlektioner lottas ut

Bland de som bidrar med 1 000 kr eller mer kommer vi lotta ut en för ridlektion för Jóhann R Skúlason, Rúna Einarsdóttir, Trausti Thor Gudmundsson , Stian Pedersen, Nils- Christian Larsen, Denni Hauksson och Johan Häggberg! Och inte vilken lektion som helst utan en lektion hemma hos dem på en av deras hästar. Johan har lovat en passlektion på passlegenden Askur från Håkansgården! Fantastiskt! Vill du bidra till en hästvänligare sport med mer ridbara hästar – maila till info@iaodenni.nu och skriv vilken summa du bidrar med. Alla bidrag är mer än välkomna!!

Avdragsgillt för dig som är företagare!

Det här bidraget är avdragsgillt och momsen (på 25 %) är avdragsgill för dig som är företagare!

(Häst)Vänliga hälsningar från IA & Denni

31 januari:  Här kan du se “Tölt in Harmony”:  http://www.youtube.com/watch?v=Zo2qYQTRzAE  Just nu håller vi på att fixa så att det ska bli lättare för dig som är företagare att stödja “T i H”.

30 januari: Nu har vi fått fler roliga och lärorika upplevelser som lottas ut  till er som skänker 1 000 kr eller mer: passlektion på Askur för Johan Häggberg och ridlektion för Stian Pedersen!

”Hästvänlighet & Ridbarhet”                       “Tölt in Harmony”

Reynir Adalsteinsson (d.ä.) uppfann ”Töltfimi” och Trausti Thor Gudmundsson, Jens Einarsson m.fl. har fortsatt Reynirs viktiga arbete. Vi kallar ”Töltfimin” för ”Tölt in Harmony” nu när den kommit till Europa.  Syftet med ”Tölt in Harmony” är att göra vår sport hästvänligare och hästarna mer ridbara. Det görs bl.a. genom att bedömningen följer ”Utbildningsskalan” och där premieras Lösgjordhet både högt och tidigt i hästens utbildning. Att hästen är lösgjord innebär att den är i psykisk och fysisk balans och på så sätt blir vår sport hästvänligare. För att slå ett slag för att våra hästar ska få det bättre vill vi att några av världens bästa ryttare kommer till Strömsholm och tävlar i ”Tölt in Harmony” under Vintermästerskapen den 9 februari och 2 mars.  Vår ambition är att de riktigt duktiga ryttarna sedan sprider detta vidare till sina elever, kunder m.m. och på så sätt får många hästar ett trevligare ridhästliv. För att få hit de ryttarna behöver vi din hjälp! Alla bidrag är mycket välkomna! Bidrar du med 1 000 kr kommer ditt namn med på vår hemsida www.iaodenni.nu längst upp under fliken ”Aktuellt”, bidrar du med 3 000 kr kommer både ditt namn och din ev. webadress med på samma ställe. Den som ger allra största bidraget blir grensponsor den 2 mars och får dessutom en extrem upplevelse på Island hos www.extremeiceland.is  Bland de som skänker 1 000 kr eller mer kommer vi lotta ut en för ridlektion för Jóhann R Skúlason, Rúna Einarsdóttir, Trausti Thor Gudmundsson, Stian Pedersen Nils- Christian Larsen och en passlektion för Johan Häggberg på Askur. Och inte vilken lektion som helst utan en lektion hemma hos dem på en av deras hästar. Fantastiskt! Vill du bidra till en hästvänligare sport med mer ridbara hästar – maila till info@iaodenni.nu och skriv vilken summa du bidrar med. Alla bidrag är mer än välkomna!!