Helsyskonen Alisa och Divar, båda från Lindnäs i prototyper för Denni Designs Tränskollektion. Alisa i Huvudlag Alisa med spännen och Tyglar Stopper med spännen.

Och Divar i Nosgrimma Divar och Tyglar Plain med spännen. Foto på Divar: Michaela Bång. Båda bilderna är tagna 2014, dvs för 5 år sedan.

 

Denni Designs Tränskollektion

Nyhet 10 maj:  Hela kollektionen finns nu i Brunt med mässingspännen (det enda som inte finns i Brunt är tyglar och huvudlag med hakar). Jag har oxå lagt till rekommenderat utpris på alla produkterna.

Lädret Denni Design använder i sin tränskollektion är Engelskt och av högsta kvalitet. Det andas, känns och luktar kvalitet. Kollektionen är stilren och med fina detaljer, till dig som vill ha det lilla extra i det enkla!

Alla Denni Designs produkter är utvecklade och utprovade av oss, IA & Denni, under en längre tid. Vi använder alla produkterna dagligen när vi arbetar med våra hästar.

Vi får frågor om storleken på huvudlagen. De åtta hästar som vi tränar nu passar alla perfekt i Huvudlag Alisa. På dem alla kommer spännet precis mellan öronen. Huvudlag Divar passar hästar med stora huvuden som t.ex Divar själv.

Var kan man köpa Denni Designs Tränskollektion?

I Sverige hos Karin Åbergwww.sadlar.se, Mathilda Mattson www.mmridsport.se, Peter Häggberg & Sara Larsdotter Rickebasta (se deras faceboksida), Fredrik Näslin Agerhill & Caroline Agerhill agersta.com , Bo Olofsson www.påbettet.se

 I Norge hos www.ryttern.no  och Bernt & Gabrielle Severinsen http://hesteliv.shop/

Alla Denni Designs tyglar finns med spänne resp. hakar. Tyglar med spännen finns i Svart med kromspännen och Brunt med mässingspännen. Tyglar med hakar finns i Svart med kromhakar.

 

De fem tyglarna: Hunter, Plain, Stopper, Double Stop och Single Stop.

 

Tygel Double Stop: Lädertygel med stopp på både in- och utsida. Finns med spännen resp. hakar. Engelskt läder av högsta kvalité. ”Ger superbra grepp”. Rekommenderat utpris: 625 kr.

 

Här visar Denni hur tygeln Double Stop ska användas.

 

Tygel Single Stop: Lädertygel med stopp på insidan. Finns med spännen resp. hakar. Engelskt läder av högsta kvalité. ” Ger bra grepp samtidigt som de är snyggare och smidigare eftersom stoppen endast är på insidan”. Rekommenderat utpris: 609 kr.

 

Tygel Stopper: Lädertygel med traditionella stoppar. Finns med spännen resp. hakar. Engelskt läder av högsta kvalité. Rekommenderat utpris: 609 kr.

 

Tygel Hunter R. Grip: Lädertygel med mjukt gummi på insidan. Finns med spännen resp. hakar. Engelskt läder av högsta kvalité.  ”Ger helt fantastiskt grepp”, bästa vi provat”. Rekommenderat utpris: 659 kr.

 

Tygel Plain: Slät lädertygel. Finns med spännen resp. hakar. Engelskt läder av högsta kvalité. Rekommenderat utpris: 555 kr.

 

Nosgrimma Alisa: Passar islandshästar med små till medelstora huvuden. Engelskt läder av högsta kvalité. Finns i Svart med krom och Brunt med mässing. Rekommenderat utpris: 545 kr.

 

Nosgrimma Divar: Passar islandshästar med medelstora till stora huvuden. Engelskt läder av högsta kvalité. Finns i Svart med krom och Brunt med mässing. Rekommenderat utpris: 519 kr.

 

Engelsk nosgrimma: Engelskt läder av högsta kvalité. Finns i Svart med krom och Brunt med mässing. Rekommenderat utpris: 589 kr.

 

Engelsk nosgrimma: Engelskt läder av högsta kvalité.

 

Huvudlag Divar: Passar islandshästar med stora huvuden. Huvudlag Alisa: Passar islandshästar med små till medelstora huvuden. Finns med spännen resp. hakar. Engelskt läder av högsta kvalité. Huvudlag med spännen finns i Svart med kromspännen och Brunt med mässingspännen. Huvudlag med hakar finns i Svart med kromhakar. Rekommenderat utpris: 389 kr.

 

De fyra olika pannbanden: Alisa, Clincher Brass, Clincher SS och Divar Swarovski.

 

 

Pannband Divar Swarovski: Engelskt läder av högsta kvalité. Finns i Svart och Brunt. Rekommenderat utpris: 1 299 kr.

 

Pannband Alisa: Kristaller. Engelskt läder av högsta kvalité. Finns i Svart och Brunt. Rekommenderat utpris: 375 kr.

 

Pannband Clincher Brass: Engelskt läder av högsta kvalité. Finns i Svart och Brunt.  Rekommenderat utpris: 395 kr.

 

Pannband Clincher SS: Engelskt läder av högsta kvalité. Finns i Svart och Brunt.  Rekommenderat utpris: 375 kr.