Sara-Molin-1_sm

Sara och Ted

“Våra tjejer”

Sedan vi köpte Hocksbo, vår första egna gård har flera underbara tjejer praktiserat hos oss. Vi har slitit och arbetat hårt tillsammans, men vi har också skrattat mycket! Vi vill genom att presentera dessa tjejer på vår hemsida tacka allihopa för att de betytt så mycket för oss!

Sara-Molin-2_sm

Sara tävlar Sómi på SM-99

Sara-Molin-3_sm

Veterinär Sara Molin

 

Sara Molin

Vi lärde känna Sara, Madeleine och Per Tollemarks dotter, redan som 11-åring då hon red för Ia i Stenkullen. Sara praktiserade hos oss vår första sommar i Hocksbo 1995 och återkom sommaren -96 -97 -98 -99 -00 och -01 + vintern 96-97.

Sara är en rolig, ambitiös och målinriktad tjej som inte ger sig i första taget och har koll på läget. Hon tyckte alltid att det var mycket spännande när veterinären (ambulatoriska från Ultuna) kom, särskilt när stona skulle dräktighetsundersökas. Sara följde veterinärarbetet noga och frågade mycket. När Sara återvände till skolan gjorde hon en uppsats om hästars fertilitet. Sara gjorde vår första hemsida som vi hade i 6 år och var även under den tiden vår webbmaster. Vi har fått mycket beröm för den hemsidan.

Saras familj har både häst (Vilja), hund (Djakni) och katt (Lillmaja) från Hocksbo!

Sen Sara slutade hos oss har hon hunnit bli färdigutbildad veterinär, fått sonen Viggo, gift sig med Ted, fått dottern Juni och sonen Eliott och byggt ett hus med sin Ted. Vi önskar Sara och Ted allt det bästa i framtiden.  

Annika-Grönkvist1_sm

Av Annika Grönkvist

Annika-Grönkvist-2_sm 

Annika och Hrimnir

Annika Grönqvist

När Ia på hösten 1995 berättade för sina elever på en helgkurs i Roslagen att vi behövde en stalltjej kom det fram en ung tjej och sa: den där praktikplatsen du pratade om, jag kanske vill ha den.

Denni tyckte kanske flickan var lite för ung och vi bestämde att hon fick komma och provjobba en helg. Ia var inte hemma den helgen, men Denni letade upp allt skitgöra han kunde hitta och satte Annika på hårda prov. Annika klarade av det utmärkt, men var trött efter helgen, och när Denni frågade på söndagskvällen jaha vill du fortfarande praktisera här? så svarade hon Jaa.

Annika var hos oss 95-96 och 99-01. Vi hjälpte Annika att hitta Askja, ett underbart sto, som hon tränade mycket bra.. Annika är en av de största rid- och konstnärstalang vi har stött på!! Våren 99 köpte Annika, tillsammans med sin mor Maire och sin far Hasse, Hrimnir från Ödmården av oss och fam Skönnings Annika och Hrimnir   tränade och tävlade framgångsrikt, bla tog de SM-silver i tölt T1 2003. Háski från Hocksbo, efter Aegir och Týra,  blev Annikas hösten 01.

Nu är Annika tillsammans med Linus, bor på  Sörgården och utbildar sig till sadelmakare på Tärnsjö sadelmakeri.

 

 

Eva Schönning

Eva är dotter till Anders och Kin Schönning som har fött upp Hrimnir från Ödmården. Hrimnir kom till oss på träning på nyårsafton - 94 när han var 4 ½ år. Redan när vi longerade Hrimnir första gången så förstod vi att han var en speciell häst. Vi kom överens om att vi skulle köpa halva Hrimnir och äga honom tillsammans med familjen Schönning. Vilka roliga år vi hade tillsammans: Hrimnir och Denni gjorde succé på tävlingsbanorna ivrigt påhejad av oss andra ägare!

Dessutom kom Eva och hjälpte oss till och från under några år. Eftersom Eva jobbade på Ultuna djursjukhus i Uppsala hade hon nära till oss. Eva är en glad och utåtriktad tjej med glimten i ögat, hon är oxå är en fena på matlagning. Nu är Eva barnmorska!

Elisabeth-Lindgren_sm

 

Elisabeth Lindgren

Sommaren 1997 sökte vi en praktikant inför säsongen 97-98. Genom bekantas bekanta fick vi kontakt med Bettan som kom och provjobbade. Det kändes bra för oss alla tre så i september började Bettan hos oss. Med sig hade hon en trevlig valack som hette Tritill. Bettan är duktig på att rida och tränade Tritill mycket bra så han utvecklades positivt under vintern. Bettan tyckte mycket om Hrimnir och när hon red honom sista dagen hon var hos oss blev hon ännu mer förtjust i honom. När Bettan något år senare skulle betäcka sitt eget sto så föll hingstvalet på Hrimnir. Fölet fick namnet Vorbodi och har hunnit bli fem år. Bettan skall snart rida in honom.

Nu har Bettan bott fem år ihop med sin pojkvän i Östersund där hon har pluggat och är snart klar med sin magisterexamen i kulturgeografi och fil. kan. i turistvetenskap. Bra gjort!

 

Mirjam-Horn_1_sm

Mirre och Muni

Foto: Isa Gustafsson

Mirjam-Horn-2_sm

Mirre Horn

Hösten 97 skickade Mirre brev till oss för att hon ville komma till och praktisera. Det var ett roligt och välskrivet brev så vi erbjöd  Mirre att komma och provjobbade i maj-98. Det visade sig att hon var ett riktigt rivjärn! Vår underbare granne, Krister Lindgren var också hos oss den dagen. När Mirre hade åkt sa han: ja sådana där växer inte på träd inte. Mirre och hennes hund Sune flyttade till Hocksbo samma höst. Under tiden hos oss utbildade sig  Mirre till både C-tränare (med mycket högt betyg) och B-instruktör för islandshäst.

Mirre är en mycket pålitlig och trogen vän. Skarp som bara sjutton när det behövs. Muni från Hocksbo, efter Tóti och Gigja flyttade till Mirre hösten 02.

Dessutom har Mirre många dolda talanger, tex: fotograf, gitarrist, kock, chaufför, (har alla tänkbara körkort). Efter det att Mirre slutat hos oss har hon samarbetat med Johan Häggberg och dessutom startat eget företag.

Nu är Mirre färdig läkare och kan titulera sig som Dr Horn!

 

Charlottes älskade Gaei

Charlotte Ericsson

Charli har varit hos under flera somrar. Det är svårt för vilken person som helst att hänga med i hennes tempo. Charlis motto är att göra det ikväll som andra kan göra imorgon! Det spelar ingen roll vad man ber Charli om, hon gör det snabbt och noggrant. Det är lätt att få igång henne, men betydligt svårare att få stopp.

 

Charli var stolt ägare till Gaei från Hocksbo, som var efter Hrimnir och Diva. Tyvärr var Gaei tvungen att avlivas den 11 september 2006. Det var en svår chock för Charli. Vi sa till henne att gå ut i vår unghingstflock och välja vilken häst hon ville. När Charli kom tillbaka hade hon valt Moi -04 (Vaenting-Laufi). Men sorgen efter Gaei var för svår och Charli bestämde sig för att vänta med häst och köpte istället en underbar hund. Det är en Dalmatin som heter Indra som syns på bilden till vänster .

 

 

 

 

 

Indra

Isa-Gustafsson_sm

Isa och Flugar på SM-05

Foto: Broncophoto

 

Isa Gustafsson

När Denni reste med hästarna till Österrike för att tävla på VM 2001 var Ylva Haganders hästskötare, Isa, också med i lastbilen. På resan upptäckte Denni Isas hästskötartalang och erbjöd Isa praktikplats på Hocksbo. Isa kom till oss i april-02. Isa som har bra hand med hästar visade sig vara mycket intresserad av hovslageri. Denni lärde Isa att sko vilket hon lärde sig snabbt och vi tycker att hon behärskar hovslageriarbeten mycket bra i dag. Isa började efter sommaren hos oss att arbeta hos våra vänner Jenny och Hreggi på Bärby Gård där hon har fortsatt att utvecklas och blivit C-tränare och B-instruktör för islandshäst.

Nu har Isa egen firma och varvar sin tid mellan skoning, instruktion och hästträning. Isa är en mycket uppskattad och omtyckt instruktör och har även klarat examiantionen till Ridinstruktör!

Tildra, Saras Dökkviföl

Sara Blad

Efter tips från vår vän Åse Ericson kom Sara till oss och praktiserade sommaren 04. Den sommaren var Dökkvi här och Sara blev störtförälskad i honom! Att bo och arbeta tillsammans med Sara är underbart: en behagligare människa får man leta efter: pålitlig, alltid glad och nöjd. Vi hade sån tur att Sara kom tillbaka till oss även sommaren 05. Saras första häst heter Eida och är efter Frami, även hon är nöjd med livet! Saras första föl heter Tildra och är efter syster Fridas förstaklassto Fidla f Hocksbo och Dökkvi f Mosfelli. Tildra är ett kanonföl! Grattis Sara!

Sara är utbildad hovslagare och B-instruktör för islandshäst. Våren 2009 köpte Sara Fidla från Frida.

 

Johanna och Bráinn

Johanna Persson

I februari -07 sökte vi på vår hemsida efter praktikanter till sommaren. Direkt svarade Johanna, en tjej från Katrineholm. Efter det att Johanna hade besökt oss bestämde vi att hon skulle komma till oss på sommaren. Ännu en gång har vi fått tag på en kanontjej eller rättare sagt en hel familj. Det visade sig att Johannas syster Malin (som varit hos Fredrik o Malu) och mamma Monika o pappa Christer är jättetrevliga allihop. På våra clinics har Johanna, Malin och Monika tagit hand om fikaserveringen. Alla som smakat Monikas kakor, bullar och bröd kan intyga att de är supergoda! Christer har hjälpt oss varje vecka med att snickra tillsammans med Denni på ridhuset.

Johanna hade med sin häst, Bráinn, under båda  somrarna hon varit här o de har gjort mycket stora framsteg!  Nu har även Johanna blivit med Lindnäshäst då hon köpte Mói efter hon kärat ner sig i honom.

halle3okt10.jpgb

Háleggur har en totalbedömning på 8,41. Malin köpte honom när han var 2 år. Nedan: nyinköpt Tía!

TíaMalinjuni11

Malin von Zweigbergk

Sommaren 2008 praktiserade Malin hos oss. Sedan dess har vi följt henne och hennes hästars utveckling. Det är roligt att se hur mycket Malin har utvecklats som ryttare. Hon har ridit in och utbildad flera hästar själv. Förra våren kom Malin hit flera gånger i veckan och red våra unghästar. Det fungerade utmärkt! De hästar som Malinin ridit in och töltsatt har alla blivit riktogt bra ridhästar Förutom den högt bedömda förstaklasshingsten, Háleggur, har Malin har oxå Tía från Lindnäs i sin ägo. Den svarta madamen är Ásdís mor till och Dökkvi far till. När Malin var här förra våren och red våra tre unghästar, Nía, Tía och Runa, blev hon kär i Tía. Sedan såg Malin på vår hemsida att Tía skulle säljas i framtiden. Tía blev inte såld längre fram i tiden utan direkt! Dessutom sköter Malin själv sin hingsstation på somrarna. Säkert bra att varit hos oss en sommar och på nära håll fått följa hästars fortplantning. De senaste åren har Malin “passat” vår gård och alla djur när vi har varit borta. Skönt att ha en riktig “hästtjej” som tar hand om våra djur. Nu arbetar Malin som proffesionell hästskötare med stora hästar på http://www.sannanilssondressyr.se Härlig mijö att arbeta i! Kika gärna in på Malins härliga blogg:  http://malinvz.blogg.se